1.Kruche Ciasto : z podanych zagnieść ciasto i podzielić ciasto na dwie równe porcje dwie formy wysmarować masłem i obsypać bułką tartą piec osobno po 20 -25 minut w temp 180
Masa Budyniowa : 1 szklankę cukru 1 szklankę mleka cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej i 3 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszać a 1 szklankę mleka zagotować do gotującego się mleka wlewać masę budyniową mieszać do zgęstnienia zmiksować z margaryną
Bita Śmietana : schłodzoną śmietanę ubić na sztywną dodać cukier waniliowy i cukier puder do smaku ok 4 łyżki żelatynę rozpuścić w małej ilości ciepłej wody wystudzić i wlać na końcu do śmietany zmiksować
Polewa: 10 łyżek mleka 10 łyżek cukru i margarynę rozpuścić dodać 4 łyżki kakao wymieszać żeby nie było grudek
Przełożenie Ciasta :
Kruche Ciasto - Masa Budyniowa- Herbatniki-masa kajmakowa-Herbatniki-Bita Śmietana-Kruche Ciasto - Polewa
Komentarze