• 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Jest to ciasto dla miłośników karmelu

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Kruche Ciasto:
    1/2 kg mąki
    3 żółtka
    15 dag cukru
    2 łyżki śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 margaryna
    Masa Budyniowa :
    1/2 l mleka
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    3 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    20 dag margaryny
    Bita Śmietana :
    500 ml śmietany 36%
    1 cukier waniliowy
    cukier puder
    żelatyna
    Polewa:
    10 łyżek cukru
    10 łyże mleka
    6 łyżek margaryny
    4 łyżki kakao
    Dodatkowo
    2 puszki masy kajmakowej każda puszka po 400 g
    4 paczki herbatników
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruche Ciasto : z podanych zagnieść ciasto i podzielić ciasto na dwie równe porcje dwie formy wysmarować masłem i obsypać bułką tartą piec osobno po 20 -25 minut w temp 180
    Masa Budyniowa : 1 szklankę cukru 1 szklankę mleka cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej i 3 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszać a 1 szklankę mleka zagotować do gotującego się mleka wlewać masę budyniową mieszać do zgęstnienia zmiksować z margaryną
    Bita Śmietana : schłodzoną śmietanę ubić na sztywną dodać cukier waniliowy i cukier puder do smaku ok 4 łyżki żelatynę rozpuścić w małej ilości ciepłej wody wystudzić i wlać na końcu do śmietany zmiksować
    Polewa: 10 łyżek mleka 10 łyżek cukru i margarynę rozpuścić dodać 4 łyżki kakao wymieszać żeby nie było grudek
    Przełożenie Ciasta :
    Kruche Ciasto - Masa Budyniowa- Herbatniki-masa kajmakowa-Herbatniki-Bita Śmietana-Kruche Ciasto - Polewa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować