REKLAMA

Sos śmietanowy z zielonym pieprzem i suszonymi pomidorami

wyświetlono: 78 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Sos pysznie komponuje się z makaronem, stekiem i z rybą

opublikowany: 11.01.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 25 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml śmietanki 30%
    2 łyżki zielonego pieprzu
    1 łyżka oliwy
    5 suszonych pomidorów
    1 łyżeczka musztardy delikatesowej
    1 cebula szalotka
    50 ml białego wina
    ewentualnie sól i pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na łyżce oliwy.
    2. Dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory i zielony pieprz. Smażymy 2-3 minuty.
    3. Dolewamy wino - doprowadzamy sos do wrzenia.
    4. Śmietankę mieszamy z musztardą i wlewamy do sosu.
    5. Na średnim ogniu redukujemy sos do poziomu gęstości jaki oczekujemy ( do makarony ok.6 minut a np do filetów z dorsza ok.8- 10 minut).
    6. Po spróbowaniu dooprawić wg upodobania. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Sos z zielonym pieprzem

Do pieczonego albo smażonego drobiu

kategoria: Sosy opublikowany: 25.09.2016 | wyświetlono: 351 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE