Sos śmietanowy z zielonym pieprzem i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sos pysznie komponuje się z makaronem, stekiem i z rybą

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 ml śmietanki 30%
    2 łyżki zielonego pieprzu
    1 łyżka oliwy
    5 suszonych pomidorów
    1 łyżeczka musztardy delikatesowej
    1 cebula szalotka
    50 ml białego wina
    ewentualnie sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos śmietanowy z zielonym pieprzem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na łyżce oliwy.
    2. Dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory i zielony pieprz. Smażymy 2-3 minuty.
    3. Dolewamy wino - doprowadzamy sos do wrzenia.
    4. Śmietankę mieszamy z musztardą i wlewamy do sosu.
    5. Na średnim ogniu redukujemy sos do poziomu gęstości jaki oczekujemy ( do makarony ok.6 minut a np do filetów z dorsza ok.8- 10 minut).
    6. Po spróbowaniu dooprawić wg upodobania. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory Pieprz zielony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować