Surówka z czarnej rzodkwi

4.5 (151 ocen)

Warzywo trochę zapomniane, nie tak łatwo dostępne ale niezwykle pyszne i zdrowe. Mi kojarzy się ze smakiem z dzieciństwa, zwłaszcza w postaci tej surówki.

Składniki:

  • 2 średnie czarne rzodkwi
    pół jabłka
    sól, świeżo mielony czarny pieprz
    łyżka majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki kwaśnej śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czarnej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkwie obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Z jabłkiem postępujemy identycznie. Solimy, lekko ugniatamy i zostawiamy na ok.10 minut do zmięknięcia. Mieszamy z majonezem, jogurtem i śmietaną oraz pieprzem.

Porady

Surówka pasuje idealnie do gulaszu i ziemniaków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować