Owoce morza w aromatycznej potrawce z chorizo

0 (0 ocen)

Pyszna przystawka, miłe wspomnienie wakacji w Hiszpanii. Jeżeli możesz użyć świeżych owoców morza to danie zyska na smaku. Ja przygotowuję je z mrożonych i jest również bardzo smaczne. Smakuje świetnie z ryżem jak również z czosnkową grzanką

Składniki:

  • mieszanka mrozonych-owoców morza-opakowanie 250-270 gram
    50 ml kremówki
    10 plasterków chorizo
    pół cukinii
    pół czerwonej papryki
    pół czerwonej cebuli
    ząbek czosnku
    2 małe i dojrzałe pomidory
    natka pietruszki
    100 ml białego wina
    łyżka oliwy z oliwek
    sól, pieprz, sos chili lub piripiri
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Owoce morza w aromatycznej potrawce z chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy w bardzo drobną kostkę i smażymy na oliwie. Na suchej patelni wytapiamy tłuszcz z plasterków chorizo i dodajemy kiełbasę do warzyw, zostawiając tłuszcz na patelni. Na patelnię przeciskamy ząbek czosnku i wrzucamy owoce morza. Smażymy ok 5 minut na dużym ogniu, solimy. Wrzucamy owoce morza do warzyw. Dolewamy wino i kremówkę. Doprawiamy do smaku i dusimy ok. 8 minut. Podajemy z grzanką lub ryżem basmati, posypane natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować