Zupa fasolowa z peczakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sycące i smaczne danie

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 litra wody
    Woreczek kaszy pęczak
    Pół szklanki namoczonej fasoli Jaś
    Garść fasolki szparagowej
    3-4 średnie ziemniaki
    1 marchewka
    Pół pietruszki
    Pół selera
    Pół pora
    1 cebula
    2 łyżki masła
    Sól
    Pieprz
    Natka pietruszki
    Koperek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa fasolowa

Zupa fasolowa z peczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Wodę zagotować, włożyć do niej woreczek kaszy, wsypać Jasia i gotować około 20 minut . Po tym czasie, rozciac woreczek, wysypac kaszę ponownie do wywaru, dodać umyte, pokrojone w kostkę warzywa. Gotować do miękkości, około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać podsmażoną na maśle cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać zielenina

Porady

W wersji wegańskiej. Hasło zastepujemy oliwą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować