Śniadaniowe crumble z płatkami kukurydzianymi i tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię takie proste śniadania na ciepło, pyszne owoce pokrojone w kostkę, odrobina tymianku i kruszonka z płatków kukurydzianych i migdałów ta kombinacja jest wg mnie najlepsza nawet nie sądziłam, że może być tak dobra!

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    3 winne jabłka
    1 duża gruszka
    1 banan
    1 łyżeczka brązowego cukru
    Kilka gałązek świeżego tymianku

    Kruszonka:
    1/2 szklanki mąki krupczatki
    ½ szklanki mielonych migdałów
    ½ szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
    60 g masła
    ¼ szklanki brązowego cukru
    Szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble Kruszonka Śniadanie

Śniadaniowe crumble z płatkami kukurydzianymi i tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce opłukać wykroić gniazda nasienne, banana obrać, pokroić wszystko w grubszą kostkę, ułożyć po równo w ceramicznych kokilkach posypać delikatnie cukrem oraz posiekanym tymiankiem do smaku.
  • 2. Przygotować kruszonkę :
    Mąkę krupczatkę wymieszać ze szczyptą soli, cukrem pokruszonymi płatkami oraz mielonymi migdałami, dodać wiórki zimnego masła, rozetrzeć w palcach, aż powstaną grudki, posypać kruszonką owoce , zapiekać w nagranym do 180*c piekarniku przez 20 minut aż kruszonka się zezłoci i stanie chrupiąca.
    Podawać od razu po wyjęciu z pieca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Gruszki Jabłka Owoce Płatki Tymianek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować