Frittata z pekinką i płatkami kukurydzianymi

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak w skrócie można powiedzieć - pyszny placek pełen warzyw z chrupiącym dodatkiem. Po takim śniadaniu mamy siłę na cały dzień.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 liście kapusty pekińskiej
    duża marchewka
    garść posiekanej natki pietruszki
    3 jajka
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
    łyżka oleju rzepakowego
    majonez
    ketchup
    3-4 łyżki płatków kukurydzianych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placek Zapiekanki Frittata Śniadanie

Frittata z pekinką i płatkami kukurydzianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty poszatkować. Przełożyć do naczynia i lekko pougniatać. Wystarczy ręką. Obrać marchewkę i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty. Dodać natkę pietruszki i roztrzepane jajka. Dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem świeżo mielonym. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i wyłożyć mieszankę warzywno-jajeczną. Nakryć pokrywką. Smażyć na wolnym ogniu kilka minut. Jajka muszą się ściąć. Placek obrócić na patelni pomagając sobie talerzykiem. Przykryć talerzykiem, obrócić patelnię i zsunąć z talerzyka z powrotem na patelnię. Smażyć jeszcze 2-3 minuty. Przełożyć na talerz. Posmarować majonezem i ketchupem. Posypać płatkami kukurydzianymi. Zajadać. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Marchewka Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (196 ocen)

Frittata z piekarnika

To może cię zainteresować