Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta do pieczywa. Przygotowana z wątróbki z dodatkiem cukinii i warzyw. Jej konsystencja idealnie pasuje do smarowania pieczywa. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag wątróbki z kaczki
    160 g cukinii
    2 czubate łyżki serka śmietankowego z czosnkiem
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki oliwy
    1/2 łyżeczki papryki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Pasty Ser

Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa 1. Wątróbkę czyścimy i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy. Cukinie myjemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze cześci. Pokrojone warzywa przesmażamy na połowie oliwy. Wkładamy do kielicha blendera. Wątróbkę osuszamy na papierowym ręczniku. Resztę oliwy wlewamy na patelnie i rozgrzewamy, wkładamy wątróbkę. Smażymy przez kilka minut z każdej strony. Studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować