Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta do pieczywa. Przygotowana z wątróbki z dodatkiem cukinii i warzyw. Jej konsystencja idealnie pasuje do smarowania pieczywa. Polecam.
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
25 dag wątróbki z kaczki
160 g cukinii
2 czubate łyżki serka śmietankowego z czosnkiem
1 cebula
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki papryki
sól do smaku
pieprz do smaku
Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę czyścimy i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy. Cukinie myjemy i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy na mniejsze cześci. Pokrojone warzywa przesmażamy na połowie oliwy. Wkładamy do kielicha blendera. Wątróbkę osuszamy na papierowym ręczniku. Resztę oliwy wlewamy na patelnie i rozgrzewamy, wkładamy wątróbkę. Smażymy przez kilka minut z każdej strony. Studzimy.
Komentarze