Pasta z wątróbki z jabłkiem i cebulą do pieczywa

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna pasta do pieczywa przygotowana ze smażonej wątróbki z dodatkiem smażonej cebuli i jabłka. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g wątróbki
    1 cebula
    1 jabłko
    olej do smażenia
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasty do chleba

Pasta z wątróbki z jabłkiem i cebulą do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę czyścimy i dokładnie myjemy, odsączamy i osuszamy na papierowym ręczniku. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Jabłko myjemy i kroimy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.
    Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę z jabłkiem na złoty kolor. Przekładamy do kielicha blendera. Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy przez kilka minut z każdej strony. Kroimy na małe kawałki i dokładamy do cebuli z jabłkiem. Wsypujemy przyprawy i blendujemy na gładką masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować