Pasta z wątróbki i cieciorki do pieczywa

4.5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczną domową pastę do pieczywa. Przygotowana ze smażonej wątróbki i cebuli z dodatkiem cieciorki. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wątróbki drobiowej
    1 duża cebula
    2 łyżki oleju kokosowego
    4 łyżki ugotowanej cieciorki
    1 łyżeczka soli paprykowej
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    1/2 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba

Pasta z wątróbki i cieciorki do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przekładamy na patelnię i dodajemy olej kokosowy (1 łyżka), smażymy na złoty kolor. Przekładamy do kielicha blendera.
    Wątróbkę czyścimy i myjemy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym (1 łyżka) przez kilka minut.
    Do kielicha blendera dodajemy usmażoną wątróbkę, cieciorkę i przyprawy. Blendujemy na gładką masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować