Brokułowa pasta do pieczywa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną i zdrową pastę do pieczywa. Pasta wyszła bardzo aromatyczna dzięki dodatkowi fety. Polecam

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g brokuła
    150 g fety
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka suszonego czosnku
    1/4 szkl prażonego słonecznika
    sól do smaku
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Brokułowa pasta do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł dzielimy na różyczki i płuczemy w wodzie. Do garnka wlewamy wodę (ok. 1 l), wsypujemy szczyptę cukru i zagotowujemy. Do gotującej się wody wkładamy różyczki brokuła i gotujemy je przez 10 minut. Po tym czasie zlewamy ugotowany brokuł na durszlak i przelewamy go zimną wodą. Przekładamy brokuł do miski, dodajemy pokrojoną fetę, jogurt, czosnek i rozgniatamy widelcem na papkę. Następnie dodajemy słonecznik (odkładamy łyżkę do dekoracji) i mieszamy. W razie potrzeby solimy. Na wierzchu pastę dekorujemy słonecznikiem. Przechowujemy pastę w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Feta Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować