Brokułowa pasta do pieczywa

  • wyświetlono: 333 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na smaczną i zdrową pastę do pieczywa. Pasta wyszła bardzo aromatyczna dzięki dodatkowi fety. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

500 g brokuła
150 g fety
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka suszonego czosnku
1/4 szkl prażonego słonecznika
sól do smaku
szczypta cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Brokułowa pasta do pieczywa

  • 1. Brokuł dzielimy na różyczki i płuczemy w wodzie. Do garnka wlewamy wodę (ok. 1 l), wsypujemy szczyptę cukru i zagotowujemy. Do gotującej się wody wkładamy różyczki brokuła i gotujemy je przez 10 minut. Po tym czasie zlewamy ugotowany brokuł na durszlak i przelewamy go zimną wodą. Przekładamy brokuł do miski, dodajemy pokrojoną fetę, jogurt, czosnek i rozgniatamy widelcem na papkę. Następnie dodajemy słonecznik (odkładamy łyżkę do dekoracji) i mieszamy. W razie potrzeby solimy. Na wierzchu pastę dekorujemy słonecznikiem. Przechowujemy pastę w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w kilka chwilpastafetabrokułtania kuchniasłonecznikzdrowie na talerzuDANIA DLA URODY

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z indyka do pieczywa

Dodane przez: Aneta_77

Pasta z indyka do pieczywa

Bardzo smaczna pasta do pieczywa....

Pasta do pieczywa z brokułów

Dodane przez: Megg

Pasta do pieczywa z brokułów

Pasta do pieczywa z brokułów to...

Pasta do pieczywa z rybką

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Pasta do pieczywa z rybką

Zapraszam na smaczna pastę do pieczywa...

Pasta do pieczywa ze słonecznikiem

Dodane przez: Kloruś

Pasta do pieczywa ze słonecznikiem

Pestki ze słonecznika są świetnym...

Pasta mięsna do pieczywa

Dodane przez: evita0007

Pasta mięsna do pieczywa

Pasta w smaku przypomina pasztet...

Pasta do pieczywa pieczarkowo-orzechowa

Dodane przez: Aneta_77

Pasta do pieczywa pieczarkowo-orzechowa

Ta pasta to nieoczekiwane połączenia...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE