Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną pastę do pieczywa. Pasta przygotowana z wątróbki drobiowej, dyni, cebuli i czosnku. Prosta i szybka w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag wątróbki drobiowej
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    15 dag dyni
    2 łyżki z dużym czubkiem smalcu z jabłkiem i skwarkami
    3 łyżki z czubkiem domowego ketchupu dyniowego
    1/2 łyżeczki soli himalajskiej różowej
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Wątróbka Pasty

Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z wątróbki i dyni do pieczywa 1. Wątróbkę czyścimy i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. W międzyczasie cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.

    Dynię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pokrojone składniki przesmażamy na smalcu ( 1 łyżka z czubkiem ) przez około 5 minut. Przekładamy do miseczki.
    Wątróbkę kroimy na mniejsze części i przekładamy na patelnie z resztą smalcu i smażymy około 10 minut ( mieszamy ), dodajemy przesmażone warzywa i razem smażymy przez kolejne 5 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.
    Do kielicha blendera przekładamy przesmażoną wątróbkę z warzywami, ketchup, przyprawy i blendujemy na gładką masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować