Nadziewana cukinia

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Szybkie ,smaczne, zdrowe i sycące danie na obiad.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 lub 4 cukinie średniej wielkości
    1 pierś kurczaka
    1/2 szkl.ryżu
    2 ząbki czosnku
    Olej
    Sól,pieprz,rozmaryn,papryka słodka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski

Nadziewana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć , pokroić w kawałki ok. 5 cm. Wydrążyć miąższ tak,aby zostało trochę na spodzie. Posolić. Ryż ugotować w osolonej wodzie i odstawić do wystygnięcia. Mięso i miąższ cukinii zmielić w maszynce. Zmielone mięso i miąższ podsmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszać z ryżem i doprawić solą, pieprzem, rozmarynem, papryką słodką. Cukinię nadziać farszem pokropić olejem i piec w naczyniu żaroodpornym przez 40 minut w temp. 190 stopni Celcjusza.

Porady

Można podawać z ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso Ryż Pierś z kurczaka Nadzienie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować