Zupa ze świeżych leśnych grzybów

0 (0 ocen)

Uwielbiam smak zupy grzybowej, jak i zapach unoszący się po kuchni w trakcie jej gotowania. Polecam.

Składniki:

  • Składniki:
    • 7 dorodnych leśnych grzybów-podgrzybki, borowiki,
    • 1 cebula,
    • Olej do smażenia,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • 1 średnia marchew,
    • Śmietana do zabielenia (około 1-2 łyżki),
    • 1 łyżeczka mąki za zagęszczenia,
    • Dowolny makaron
    • natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze świeżych leśnych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dodanie grzybów do cebuli 1. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej pokrojone grzybki. Chwilę razem smażymy. Podlewamy wodą (około 1,5 litr). Gotujemy około 20-30 minut do miękkości. Między czasie obieramy i trzemy na grubych oczkach marchew. Dodajemy ją do zupy na 10 minut przed końcem gotowania. Całość doprawiamy do smaku, zabielamy, zagęszczamy i zagotowujemy.
    Zupą zalewamy ugotowany i poporcjowany na talerzach makaron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować