Zupa ze świeżych leśnych grzybów.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pachnąca i smaczna zupka z grzybami przyniesionymi prosto z lasu.Idealnie rozgrzewa w chłodne dni.Zupę możemy podać ze świeżym pieczywem lub osobno ugotowanym.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 50 dag świeżych grzybów ( u mnie prawdziwki i kozaki czerwone )
    2 marchewki
    1 pietruszka
    5 szklanek bulionu warzywnego
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka mąki pszennej
    1szklanka śmietany 12 %
    1 cebula
    sól i pieprz do smaku
    koperek według uznania (świeży,mrożony lub suszony)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze świeżych leśnych grzybów. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Oczyszczone grzybki. 1. Grzyby oczyścić,opłukać pod bieżącą wodą,dokładnie osuszyć i pokroić.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.Masło roztopić w garnku,dodać grzyby i cebulę,chwilę przesmażyć.Zalać gorącym bulionem warzywnym i gotować.
  • 3. Marchewkę i pietruszkę obrać,umyć i pokroić w słupki,dodać do gotującej się zupy.
  • 4. Śmietanę wymieszać z mąką i pod koniec gotowania wlać do zupy ,przyprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować.Na koniec posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować