Zupa z rzeżuchy z jajkiem i kiełbaską

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna , pożywna , o ciekawym smaku zupa .Doskonała na obiad w gronie rodziny czy znajomych .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr bulionu drobiowego
    4-5 łyżek ściętej rzeżuchy
    2 łyżki szpinaku - u mnie mrożony
    2 ziemniaki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    2 łyżki soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    2 ugotowane jajka
    sparzona biała kiełbasa - wedle uznania
    rzeżucha do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Jajko

Zupa z rzeżuchy z jajkiem i kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z rzeżuchy z jajkiem i kiełbaską 1. Warzywa obieram , myję . Na maśle szkle pokrojoną w kostkę cebulę , dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki , zalewam bulionem , gotuję do miękkości ziemniaków , dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek , szpinak , rzeżuchę , sok z cytryny , mieszam , doprowadzam do zagotowania , miksuję na jednolitą masę . Całość próbuję , doprawiam solą i pieprzem . Zupę podaję z jajkiem ugotowanym na twardo i białą kiełbasą , posypane rzeżuchą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Jajka Rzeżucha

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować