Na jesienne obiady najlepiej pasują gęste, sycące, pożywne zupy. Ta zupa z makaronem ucieszy wasze podniebienie mocnym aromatem i smakiem. Gotuję się szybko i bardzo prosto.
Zupa z mięsem, warzywami i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Warzywa umyć, obrać (pomidory obrać ze skórki), pokroić na nieduże kawałki . Mięso pokroić w kostkę średniej wielkości.
2.Cebule usmażyć na oleju, dodać mięso i smażyć na średnim ogniu, mieszając czas od czasu, przez 15 min. Dodać paprykę wędzoną i warzywa, oprócz ziemniaków. Wszystko smażyć razem ok. 5-7 min., po czym dodać ziemniaki, rozdrobiony czosnek i przyprawy.
3. Wymieszać i zalać gorącym bulionem. Przyprawić solą i pieprzem w/g gustu. Gotować pod przykrywką, aż się ugotuję ziemniak.
4. Ugotować makaron w/g instrukcji na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem, posypując świeżo mielonym pieprzem i zieleniną.
Komentarze