Zupa z mięsem, warzywami i makaronem

4.5 (167 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na jesienne obiady najlepiej pasują gęste, sycące, pożywne zupy. Ta zupa z makaronem ucieszy wasze podniebienie mocnym aromatem i smakiem. Gotuję się szybko i bardzo prosto.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g cielęciny(wołowiny)
    2 szt. ziemniaki
    1 szt. cebula
    1 szt. marchewka
    1 szt. czerwona papryka
    2 szt pomidory
    1 szt. seler naciowy
    1 l bulion mięsny (woda)
    2-3 ząbki czosnku
    olej do smażenia
    2 szt. ziele angielskie
    1-2 szt. liść laurowy
    słodka papryka wędzona w/g gustu
    bazylia
    sól, pieprz w/g gustu
    zielenina
    125 g makaron nitki
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mięsem, warzywami i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z mięsem, warzywami i makaronem. 1. 1. Warzywa umyć, obrać (pomidory obrać ze skórki), pokroić na nieduże kawałki . Mięso pokroić w kostkę średniej wielkości.
    2.Cebule usmażyć na oleju, dodać mięso i smażyć na średnim ogniu, mieszając czas od czasu, przez 15 min. Dodać paprykę wędzoną i warzywa, oprócz ziemniaków. Wszystko smażyć razem ok. 5-7 min., po czym dodać ziemniaki, rozdrobiony czosnek i przyprawy.
    3. Wymieszać i zalać gorącym bulionem. Przyprawić solą i pieprzem w/g gustu. Gotować pod przykrywką, aż się ugotuję ziemniak.
    4. Ugotować makaron w/g instrukcji na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem, posypując świeżo mielonym pieprzem i zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina Makaron Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować