Sałatka z jabłka i tuńczyka

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepyszna wersja sałatki z tuńczykiem.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jabłko 1 szt.
    sok z cytryny 1 łyżeczka
    ser żółty 60-80 g
    tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
    jajka na twardo 2 szt.
    majonez 50-60 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Sałatka z jabłka i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w małą kostkę, skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce. Tuńczyka odsączyć na sicie i rozdrobnić widelcem. Białka jajek pokroić w kostkę, a żółtka zetrzeć drobno na tarce.
    Na talerz postaw foremkę okrągłą lub kwadratową i wyłóż warstwami (każdą warstwę posmarować 2 łyżkami majonezu) jabłko -ser - tuńczyk -białka -żółtka.
    Wstaw na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem udekoruj świeżą zieleniną lub orzechami.

Porady

Jabłko najlepiej użyć słodko-kwaśne zielone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Sałata Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Sylwester Święta Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować