Zupa z wołowiną, warzywami i makaronem ryżowym

4.5 (185 ocen)

Smaczna, pożywna zupa z makaronem ryżowym.

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego bez kości
    2 litry bulionu wołowego (może być z kostki)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 duża cebula
    mała cukinia
    olej
    sól,pieprz kolorowy grubo mielony,słodka papryka,tymianek
    szczypta ostrej papryki
    2 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego

    200 g makaronu ryżowego
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania z makaronem

Zupa z wołowiną, warzywami i makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,osuszyć i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej,ułożyć mięso i oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć 15 minut, przewracając od czasu do czasu.
  • 2. Wrzucić tymianek,ziele angielskie liście
    laurowe i gotować, mieszając, przez minutę.Warzywa oczyścić (cukinię nie obierać ze skórki) marchewkę,pietruszkę,cukinię pokroić w kostkę a cebulę w piórka.Dodać do mięsa i zlać bulionem,doprawić do smaku słodką i ostrą papryką.
  • 3. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,
    przykryć i gotujemy, aż mięso zmięknie, godzinę lub trochę więcej.
    Podajemy zupę z makaronem ryżowym ugotowanym według
    wskazówek na opakowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron ryżowy Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować