500 g mięsa wołowego bez kości
2 litry bulionu wołowego (może być z kostki)
2 marchewki
1 pietruszka
1 duża cebula
mała cukinia
olej
sól,pieprz kolorowy grubo mielony,słodka papryka,tymianek
szczypta ostrej papryki
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
Zupa z wołowiną, warzywami i makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć,osuszyć i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej,ułożyć mięso i oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć 15 minut, przewracając od czasu do czasu.
2.Wrzucić tymianek,ziele angielskie liście
laurowe i gotować, mieszając, przez minutę.Warzywa oczyścić (cukinię nie obierać ze skórki) marchewkę,pietruszkę,cukinię pokroić w kostkę a cebulę w piórka.Dodać do mięsa i zlać bulionem,doprawić do smaku słodką i ostrą papryką.
3.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień,
przykryć i gotujemy, aż mięso zmięknie, godzinę lub trochę więcej.
Podajemy zupę z makaronem ryżowym ugotowanym według
wskazówek na opakowaniu.
Komentarze