Zupa z kapusty pekińskiej i koncentratem pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Witajcie kochani dziś przygotowałam dla was pyszną zupkę z dodatkiem kapusty pekińskiej i przecieru pomidorowego, jeżeli jesteście zupo - maniakami to to ten przepis na pewno przypadnie wam do gustu,

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 podudzia kurczaka lub inny rodzaj mięsa,

    6 ziemniaków,

    2 łyżki suszonej włoszczyzny,

    300 g kapusty pekińskiej,

    5 ziarenka ziela angielskiego,

    2 liście laurowe,

    2 - 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,

    1 średnia marchew,

    1 koncentrat pomidorowy 190 g,

    1 łyżka majeranku,

    1 łyżeczka cukru,

    1 płaska łyżka suszu natki pietruszki,

    1 łyżka świeżej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kapusty pekińskiej i koncentratem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać dwa litry wody dodać umyte podudzia kurczaka lub dowolne mięso z kością kto jakie lubi oraz marchew pokrojoną dowolnie, zagotować i zmniejszyć gaz aby całość wolno się gotowała, w czasie gotowania dodać suszoną włoszczyznę, przyprawę uniwersalną, ziela angielskie oraz liście laurowe chwilę pogotować a następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i całość na wolnym ogniu gotować do miękkości ziemniaków
  • zupa 2. Jak już ziemniaki w wywarze mięsno - warzywnym są miękkie wtedy dodać kapustę pekińską drobno pokrojoną zamieszać i chwilę pogotować na wolnym ogniu do jej miękkości, gdy kapusta w zupie jest już miękka wtedy dodać cały koncentrat pomidorowy oraz łyżeczkę cukru jeżeli ktoś nie lubi kwaskowatych zup wtedy dodać pół koncentratu, zagotować i dodać majeranek chwilę pogotować na bardzo wolnym ogniu
  • zupa 3. W trakcie gotowania się zupy na bardzo wolnym ogniu dodać mrożoną lub świeżą natkę pietruszki i nadal chwilę pogotować, wyłączyć gaz i wsypać suszoną natkę pietruszki zamieszać i pozostawić przez chwilę aby zupa przeszła zapachem dodanej suszonej natki pietruszki, zupa bardzo ładnie pachnie w czasie gotowania
  • zupa 4. Pyszną i aromatyczną zupkę podałam z kawałkami gotowanego mięsa w zupie. Wyszła tak smaczna i kwaskowata jaką lubię taki ' Ala kapuśniak z dodatkiem koncentratu pomidorowego, serdecznie polecam dla uwielbiających zupy i nie tylko naprawdę będziecie zachwyceni jej smakiem i aromatem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować