Zupa z kapusty pekińskiej

4.38 (210 ocen)

  • 40 min

Prosta i aromatyczna zupa zachwyca smakiem.

  • 40 min

Składniki:

  • mała kapusta pekińska
    2 marchewki
    pietruszka
    por (biała część)
    3 ziemniaki
    pomidor malinowy
    łodyga selera naciowego
    2 liście laurowe
    pojedynczy filet z kurczaka
    pęczek koperku
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.38 (210 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w paski ,zagotowujemy (ok. 1,2 l wody) z solą ,dodajemy warzywa-pietruszkę ,marchew (pokrojoną w półtalarki) ,kawałek łodygi selera ,liście laurowe ,ziemniaki pokrojone w kostkę , pokrojonego w piórka pora ,całość gotujemy do miękkości warzyw. Pomidora sparzamy ,obieramy ze skórki ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do zupy razem z poszatkowaną kapustą i gotujemy jeszcze 15 min ,dodajemy posiekany koperek. Całość doprawiamy solą pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować