Ogórki z Koncentratem Pomidorowym

4.46 (202 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

doskonały dodatek do ryb

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg ogórka obranego i pokrojonego w plasterki
    2 kg cebuli pokrojonej w półplasterki
    1 kg marchewki startej grubo
    2 łyżki soli grubej naturalnej
    1 szklanka cukru
    1 szklanka octu 10%
    2 małe koncentraty pomidorowe Lowicz
Wystaw ocenę:

4.46 (202 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki z koncentratem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki z koncentratem pomidorowym 1. Ogórki z cebulą połączyć i dodać do nich 2 łyżki soli, wymieszać i odstawić na 1 godzinę.
    Potem dodać marchew i wymieszać.
    Zagotować cukier, ocet, koncentrat.
    Wrzucić warzywa, wymieszać i poddusić ok. 20 minut.
    Gorące warzywa z zalewą przełożyć do słoików i pasteryzować 3-5 minut od momentu zawrzenia wody. Odwrócić słoiki do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować