Zupa z fasolką szparagową

5 (152 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna, delikatna i sycąca zupa z młodych warzyw, mięsistych pomidorów które nadały przyjemnego smaku.Aromatyczna dzięki świeżym ziołom - koperkowi i lubczykowi.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 skrzydełka z kurczaka
    2 liście laurowe
    parę kulek ziela angielskiego
    parę kulek czarnego pieprzu
    4 młode marchewki
    2 młode pietruszki
    kawałek selera
    8-10 młodych ziemniaków
    2 cebulki dymi
    4 mięsiste pomidory
    0,5 kg. fasolki szparagowej
    2 łyżki masła klarowanego
    1 pęczek opru
    3-4 gałązki lubczyku
    sól,pieprz
    250ml jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć, zalać ok 2,5l. wody, dodać liscie laurowe , ziele anielsie oraz pieprz w kulkach.
    Zagotować, zebrać szumowiny.
  • 2. Warzywa obrać, umyć.
    Marchewki pokroić w plastry, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę.
    Warzywa dodać do wywaru.
  • 3. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki,pokroić w kostkę , dymki posiekać drobno
    Z fasolki odkroić końce, każdy strąk przeciąć na pół.
    Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić dymki, dodać pomidor a gdy puszczą sok dołożyć fasolkę.
    Smażyć kolejne 2-3 min co jakiś czas mieszając.
  • 4. Koper oraz lubczyk posiekać drobno.
    Warzywa oraz zioła dołożyć do zupy, gotować do miękkości składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować