Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową

4.5 (160 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Prosta i delikatna zupa, którą robi się bardzo szybko.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso drobiowe na wywar
    300g żółtej fasolki szparagowej
    4 ziemniaki (średnie)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    10 cm pora
    przyprawa rosołowa
    2 listki laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    świeży koperek/natka pietruszki
    sól, pieprz
    Dodatkowo:
    śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować wywar mięsny z dodatkiem przyprawy rosołowej, ziela angielskiego i listków laurowych.
    Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, pora) oraz fasolkę w całości (jeśli jest świeża, to poobcinać końce i przekroić na mniejsze kawałki).
    Całość gotować do miękkości.
    Śmietanę wymieszać z odrobiną zimnej wody i połączyć z zupą.
    Zupę posypać posiekaną zieleniną i doprawić do smaku.

Porady

Można mieszać różne kolory fasolki i dodać więcej śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować