Zupa z cukinią

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne warzywa.
Zupa z cukinią na pewno urozmaici codzienny obiad. Jest szybka, prosta i bardzo smaczna.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr bulionu warzywnego
    1 średnia cukinia
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 małego selera
    2 łyżki masła
    100g ryżu
    1 małe opakowanie jogurtu naturalnego (150g)
    2 łyżki mąki pszennej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Chwilę smażymy, następnie dodajemy starte na tarce o dużych oczkach: marchewkę, pietruszkę i seler. Całość zalewamy bulionem i dodajemy ryż. Gotujemy do momentu, gdy ryż zmięknie. Następnie rozprowadzamy mąkę z jogurtem i odrobiną wody (tak, aby nie było grudek). Jogurt z mąką dodajemy do zupy, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Marchewka Pietruszka Ryż Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować