Zupa Wiosenna z Kalarepki i Fasolki Szparagowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

bogactwo smaku

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3-4 plastry karkówki
    2 kostki bulionwe drobiowe
    1-2 młode marchewki pokrojone w kostkę
    10 strąków młodej fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki
    1 gruby plaster cukinii pokrojonej w kostkę
    2 młode kalarepki pokrojone w kostkę
    Kilka malutkich szalotek pokrojonych w kosteczkę
    Kilka małych młodych ziemniaczków pokrojonych w kostkę
    Zielenina związana w pęczek nitką bawełnianą/zielony lisć z pora, 1 łodyżka z selera, natki pietruszki i 2 łodyżki kopru
    1 duży listek laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    Zmielony pieprz
    przyprawa uniwersalna, oregano, czosnek granulowany
    Smietanka słodka do zabielenia
    Posiekany koperek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa wiosenna z kalarepki i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny i zmniejszyć ogień.
    Następnie wrzucić w/w składniki i gotować do miękkosci.
    Gdy zielenina odda swoje smaki wyjąć ją z zupy.
    Na końcu zabielić smietanką, doprawić do smaku i posypać koperkiem.

Porady

Mięso można wyjąć z zupy, przyprawić Jarzynką, pieprzem, czosnkiem i zrumienić. Odzielnie ugotować kilka ziemniaków i posypać je koperkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować