Zupa z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób

Szukając nowych pomysłów i inspiracji na warzywne zupy wpadłam na pomysł by zrobić ją z jednego z moich ulubionych warzyw - fasolki szparagowej:). Zupa jest delikatna w smaku.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500g fasolki szparagowej
    200g żeberek
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1 por
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 pęczek koperku
    2 łyżki śmietany
    1 łyżeczka mąki
    sól, pieprz, papryka słodka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka zagotowujemy w 2 litrach wody, usuwamy szumowiny. Fasolkę obieramy, kroimy na mniejsze części. Marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Por, cebulę, koper i czosnek siekamy. Dodajemy warzywa. Gotujemy przez około 1h na małym ogniu.
  • 2. Do zupy dodajemy mąkę rozrobioną w śmietanie z odrobiną zimnej wody. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. Gotujemy jeszcze kilka minut. Przed podaniem posypujemy świeżym koprem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować