Zupa szpinakowa zabielana

3 (2 ocen)

  • 7 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ha ha ha to znowu ja dziś na obiad poleca się pyszna zupa szpinakowa

  • 7 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g udo z kurczaka,
    180 g małe marcheweczki Vital FRESH,
    5 ziarenek ziela angielskiego,
    2 liście laurowe,
    2 - 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    6 większych ziemniaków młodych,
    2 oryginalne kostki magii każda 4 g,
    200 g świeżego szpinaku,
    1 mała śmietana 12 %,
    0,5 łyżeczki cukru,
    2 łyżki świeżego kopru
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Bulion

Zupa szpinakowa zabielana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać 1litr i 800 ml wody dodać uda oraz małe marchewki, przyprawę uniwersalną, suszoną włoszczyznę ziela i liście laurowe gotować do miękkości mięsa i marchewki, po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości. Jak ziemniaki są miękkie dodać pokrojony drobno szpinak
  • zupa 2. Zupę zalać przygotowaną śmietaną lekko zagotować zdjąć z ognia i wsypać świeży koper
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować