Zupa szpinakowa z ryżem

4.49 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i szybką w przygotowaniu zupę szpinakową. Przygotowana na mięsnym wywarze z dodatkiem ryżu. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podudzia z kurczaka
    3 spore garście świeżego szpinaku
    5 łyżek z lekkim czubkiem ryżu
    1 szkl mleka
    1 marchewka
    1/2 średniej cebuli
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    3 szklanki wody
    sól- do smaku
    odrobina koperku
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa szpinakowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa szpinakowa z ryżem 1. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Liście szpinaku myjemy i odsączamy z wody. Z udek ściągamy skórę i myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do garnka z gotującą się wodą. W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w cienkie talarki i wkładamy do garnka. Odsączony szpinak kroimy na drobno.
    Na patelni rozpuszczamy masło i wkładamy cebulę, czosnek i szpinak smażymy około 5 minut, a następnie przekładamy do garnka z zupą.
    Dosypujemy ryż i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Na samym końcu dolewamy mleko i solimy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ryż Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować