Zupa kalafiorowa zabielana

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna pożywna i syta zupa kalafiorowa z kolorowymi warzywami i ziemniakami, zabielana śmietaną z dużą ilością świeżego zielonego koperku. Zupa jak szybko powstała tak szybko zniknęła z garnka.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mały kalafior
    duża marchewka
    pietruszka
    kawałek pora
    kawałek selera
    6 średnich ziemniaków
    2 kostki rosołowe
    duży kubek śmietany 18%
    pęczek koperku świeżego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa zabielana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy ok 3 litry wody i dodajemy kostki rosołowe, dodajemy obrane oraz pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, selera, pietruszkę oraz małe różyczki kalafiora i pokrojonego pora. Zupę gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw.
  • 2. Śmietanę przekładamy do miseczki i wlewamy ok 2 chochelki zupy, mieszamy i wlewamy do zupy. Zagotowujemy i ściągamy z kuchenki. Koperek siekamy bardzo drobno i przekładamy do zupy, mieszamy.

Porady

Zupę podajemy z chlebem lub grzankami jak kto lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Por Seler Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować