Zupa pomidorowa z pieczoną papryką

5 (163 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo pyszna zupa pomidorowa wersja light… ponieważ nie zabielam, nie zagęszczam zupy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów bez skórki
    1 duża papryka czerwona
    1 litr bulionu
    ½ cebuli
    2 łyżki oliwy z oliwek
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy Papryka pieczona

Zupa pomidorowa z pieczoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa z pieczoną papryką 1. Do bulionu wlewam pomidory z puszki, blenduje. Gotujemy. Na patelnie daje oliwę i obrana posiekana cebulkę delikatnie zeszklić następnie umyta i pokrojona paprykę dodaje i wszystko delikatnie zapiekam często mieszając żeby nie przypalić papryki. Gotową paprykę blenduje i do dodaje do gotującej się zupy pomidorowej i jeszcze raz można wszystko zbledowac jeżeli jest taka potrzeba. Na koniec dodać natkę pietruszki.
    Gotową zupę można podać z makaronem czy według własnego upodobania ryż.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować