Pasta z twarogu i papryki

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie sprawdza się, jako pasta kanapkowa.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
    250g twarogu
    1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    Szczypta mielonej ostrej papryki
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Papryka pieczona Pasty Ser

Pasta z twarogu i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki kroimy na ćwiartki, oczyszczamy z pestek i umieszczamy w naczyniu do zapiekania. Papryki pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut, aż będą miały ciemną, przypieczoną skórę. Następnie upieczone papryki przykrywamy ściereczką, chwilę czekamy, po czym zdejmujemy skórkę z papryk.
    Do blendera dajemy upieczone papryki, twaróg, przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku i dokładnie rozdrabniamy na gładką masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Sery Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować