Zupa pomidorowa z fetą

4.99 (158 ocen)

  • 30 min

Pomidorami można się delektować cały rok, ale właśnie latem są najlepsze. Aromatyczne, soczyste, pełne witamin.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg bardzo dojrzałych pomidorów
    1 l bulionu
    40 dag makaronu
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 ząbki czosnku
    1/2 szkl śmietany
    1 łyżka mąki
    30 dag fety
    sól
Wystaw ocenę:

4.99 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory zmiksować. Czosnek obrać. Do gorącego bulionu dodać przecier z pomidorów, koncentrat oraz przeciśnięty czosnek. Gotować 15 min. Makaron ugotować wg przepisu. Odcedzić. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do zupy. Posolić do smaku. Podawać z makaronem i kosteczkami fety.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować