Zupa meksykańska

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna, kolorowa, rozgrzewająca i pięknie wyglądająca zupa. Siła warzyw moc koloru.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)
    1 duża cebula
    1 duża marchewka
    1 papryka czerwona
    1 pietruszka
    2-3 ziemniaki (można pominąć)
    4 ząbki czosnku
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka pomidorów krojonych
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    4 szklanki wody lub bulionu
    Oliwa
    Przyprawy: papryka słodka, sól, pieprz, chilii, kominek, kolendra, oregano lub przyprawa do kuchni meksykańskiej "jakiś"
    ser żółty
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, podsmażyć na oleju w garnku w którym będzie zupa ok.10 minut. Do cebuli dodajemy starte na grubej tarce warzywa, paprykę w kostkę, ( jeśli dostajemy ziemniaki to kroimy je w kostkę i również dodajemy).
    Na patelni podsmażyć mięso z przyprawami, dodać do wywaru z warzywami, następnie dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy, wodę, kukurydzę, fasolę. Zupę doprawić do smaku. Gotować ok 15/20 minut. Ser żółty kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować