Meksykańska Zupa

3 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dziś polecam danie jednogarnkowe. Aromatyczna, rozgrzewająca zupa z wieprzowym mięsem oraz dodatkiem warzyw. Smaczna, pożywna, wypróbuj przekonaj się Sam.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg szynki wieprzowej
    • 1 cebula
    • ½ kg ziemniaków
    • ½ kg pieczarek
    • 3 papryki czerwone
    • 60 g w proszku zupy francuskiej cebulowej
    • 2 słoiki sosu meksykańskiego
    • 2 serki topione śmietankowe
    • Olej do smażenia
    • 150 g śmietany 30 %
    • Szczypta chili
    • Sól
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Meksykańska zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso 1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w kostkę mięso. Doprawiam solą oraz papryką ostrą.
  • grzyby 2. Ziemniaki obieram, myję, kroję w kostkę, przekładam do garnka, solę, zalewam wodą i gotuje.
    Pieczarki myję, osuszam, kroję w plasterki, papryki, myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Grzyby z papryką przesmażam na rozgrzanym oleju. Doprawiam solą.
  • zupa 3. Do ziemniaków prawie ugotowanych dodaję mięso oraz grzyby z papryką.
    Zupy cebulowe rozrabiam w małej ilości wody, wlewam do zupy, następnie wlewam sosy meksykańskie, wsypuję chili.
  • śmietana 4. Serki rozrabiam razem ze śmietaną i również dodaję do zupy.
  • 5. Chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
  • zupa 6. Zupa gotowa. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Ziemniaki Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować