Zupa meksykańska

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa na każdą okazję.

  • 1 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 - szt pietruszka
    1/2 szt - selera
    1/2 szt pora
    1 - szt marchewka
    vegeta
    pieprz
    papryka ostra
    liście laurowe
    ziele angielskie
    majeranek
    0,5 kg-pieczarek
    2 -papryki słodkie
    2 -słoiki sosu meksykańskiego
    2 -puszki fasoli czerwonej
    1 - puszka kukurydzy
    3,5 l wody
    2 - łyżki mąki
    Pulpeciki :
    0,5 kg-mięso mielone
    sól
    0,5 szkl - kasza manna
    pieprz
    vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę, dodać warzywa pokrojone w kostkę i przyprawy, gotować.
    Cebulę obrać, pokroić, usmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone pieczarki, razem chwilę podsmażyć, przełożyć do wywaru.
    Pulpeciki :
    Mięso mielone wymieszać z kaszą manną i przyprawami, dobrze wyrobić.
    Z mięsa formować kuleczki.
    Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wrzucić razem z pulpecikami do garnka, gotować kilka minut na wolnym ogniu.
    Na samym końcu dodać sosy i odlane z zalewy fasolę i kukurydzę.
    Przyprawić do smaku przyprawami.
    Jeżeli zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki, rozrobionej z wodą i gotować jeszcze 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować