Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać wodę, dodać warzywa pokrojone w kostkę i przyprawy, gotować.
Cebulę obrać, pokroić, usmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone pieczarki, razem chwilę podsmażyć, przełożyć do wywaru.
Pulpeciki :
Mięso mielone wymieszać z kaszą manną i przyprawami, dobrze wyrobić.
Z mięsa formować kuleczki.
Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, wrzucić razem z pulpecikami do garnka, gotować kilka minut na wolnym ogniu.
Na samym końcu dodać sosy i odlane z zalewy fasolę i kukurydzę.
Przyprawić do smaku przyprawami.
Jeżeli zupa będzie za rzadka, zaciągnąć ją 2 łyżkami mąki, rozrobionej z wodą i gotować jeszcze 5 minut.
Komentarze