REKLAMA

Zupa meksykańska

wyświetlono: 1637 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

:-) Gorąco polecam (-:

opublikowany: 02.06.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 1 osoby
  • 1 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    1 papryka czerwona
    ok. 1 l bulionu
    1 słoik sosu meksykańskiego
    1 - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    vegeta
    pieprz cayenne
    papryka słodka,
    papryka ostra
    pieprz
    sól

    natka pietruszki
Ocena:

(średnia 4.5 z 190 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Na niewielkiej ilości tłuszczu szklimy cebule pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy mięso mielone i smażymy z cebulą dodając koncentratu pomidorowego. Zalać bulionem i gotować razem 20 - 30 min.
  • 2. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy je do zupy. Całość gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie dodajemy sos meksykański, odsączoną kukurydzę i fasolę, doprawiamy do smaku przyprawami. Całość gotujemy jeszcze około 15 minut.

Porady

Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: bogusia82 bogusia82

Zupa meksykańska

Zupa meksykańska jest bardzo smaczna, ma lekko pikantny smak, rozgrzeje nas w chłodne dni, polecam.

kategoria: Zupy zupa meksykańska opublikowany: 25.11.2014 | wyświetlono: 1434 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1
Dodane przez: aga3103 aga3103

Zupa meksykańska

Smaczna, sycąca, pikantna zupa dla amatorów ostrych smaków.

kategoria: Zupy zupa meksykańska opublikowany: 13.08.2016 | wyświetlono: 2361 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE