Zupa meksykańska

4.5 (190 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    1 papryka czerwona
    ok. 1 l bulionu
    1 słoik sosu meksykańskiego
    1 - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    vegeta
    pieprz cayenne
    papryka słodka,
    papryka ostra
    pieprz
    sól

    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa meksykańska

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na niewielkiej ilości tłuszczu szklimy cebule pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy mięso mielone i smażymy z cebulą dodając koncentratu pomidorowego. Zalać bulionem i gotować razem 20 - 30 min.
  • 2. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy je do zupy. Całość gotujemy do momentu aż mięso będzie miękkie. Po tym czasie dodajemy sos meksykański, odsączoną kukurydzę i fasolę, doprawiamy do smaku przyprawami. Całość gotujemy jeszcze około 15 minut.

Porady

Zupę posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować