Zupa krem z brokułu i cukinii z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zupa krem z brokułu i cukinii z podsmażanymi pieczarkami to zdrowa i pożywana propozycja na obiad przyrządzana kilka minut.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 brokuł
    1 cukinia
    1 ziemniak
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    800 ml wywaru warzywnego lub drobiowego
    5 -10 dag pieczarek
    Olej do smażenia
    Sól i pieprz do smaku
    Koperek do posypania
    Opcjonalnie: śmietana, jogurt naturalny.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Dania główne Krem

Zupa krem z brokułu i cukinii z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy na oleju w większym naczyniu.
    2. Dodajemy pokrojoną cukinie, solimy delikatnie i podsmażamy chwilę, następnie wlewamy wywar warzywny i dodajemy do niego różyczki brokułu i pokrojonego w kosteczkę ziemniaka.
    3. Gotujemy wszystko do miękkości warzyw. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
    4. Czekamy, aż zupa chwilkę przestygnie i blendujemy wszystko na krem.
    5. Dodajemy na koniec podsmażone pieczarki i dodajemy koperek. Opcjonalnie możemy dodać kleks z jogurtu lub śmietany.

Porady

Najlepiej podawać z: podsmażonymi pieczarkami, serkiem mascarpone, grzankami czosnkowymi, serem kozim, serem feta, pestkami dyni lub ciecierzycą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować