Zupa-krem z brokułów

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Danuta Mielniczuk

  • Łatwy

Składniki:

  • - brokuły: 0.5 kilograma
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - rosół z kury (może być bulion z kostki): 1 łyżka
    - śmietana: 5 łyżek
    - masło (lub margaryna): 1 łyżka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa-krem z brokułów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły starannie myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy w garnku na łyżce roztopionego masła lub margaryny. Zalewamy 3/4 litra wody, dodajemy brokuły i gotujemy.
  • 2. Gdy brokuły będą miękkie, wyjmujemy kilka małych różyczek i odkładamy do dekoracji, a do reszty dodajemy rosół i mieszamy
  • 3. Wszystko razem miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dodajemy śmietanę. Mieszamy i rozlewamy do talerzy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować