Zupa gołąbkowa

4.5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Gołąbki dla bardzo leniwych ;) zupa z mięsem mielonym, kapustą, ryżem i kaszą. Smakuje jak gołąbki, a zrobicie ją zdecydowanie szybciej.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone - 700g
    Kapusta (u mnie młoda) - ok 1kg
    Kasza jęczmienna - 100g
    Ryż - 100g
    Pomidory (mogą być z puszki) - 400g
    Cebula - 2szt
    Olej - 1 łyżka
    Liść laurowy - 4szt
    Ziele angielskie - 6szt
    Pieprz ziarno - 1 łyżeczka
    Bulion - 1,5l
    Koncentrat pomidorowy - 200g
    Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Gołąbki

Zupa gołąbkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju smażymy mięso mielone. Po kilku minutach dodajemy cebulę. Smażymy razem, aż mięso będzie lekko zarumienione.
    Mięso z cebulą przekładamy do dużego garnka. Dodajemy poszatkowaną kapustę, pomidory, liście laurowe, pieprz i ziele. Zalewamy bulionem i gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Wtedy dodajemy ryż, kaszę i koncentrat. Gotujemy, aż ryż i kasza będą miękkie. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa gołąbkowa

5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa gołąbkowa

Bilcia Coś innego dla wszystkich fanów gołąbków 50 min

To może cię zainteresować