Zupa dyniowa z kaszą pęczak

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną i rozgrzewającą zupę dyniową. Przygotowana na domowym rosole z dodatkiem musu dyniowego oraz imbiru i kaszy. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 l rosołu
    10 łyżek ugotowanej kaszy pęczak
    10 łyżek z czubkiem musu dyniowego
    1 ząbek czosnku
    2 cm imbiru
    1/2 łyżeczki curry
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    4 łyżki pestek dyni
    4 łyżki słodkiej śmietanki
    1 łyżka masła
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Curry Desery Mus Musy Pesto

Zupa dyniowa z kaszą pęczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa dyniowa z kaszą pęczak 1. Rosół przelewamy do garnka i zagotowujemy. W tym czasie obieramy czosnek i imbir, kroimy w kosteczkę. Masło rozpuszczamy na patelni i przesmażamy pokrojone warzywa.
    Szczypiorek myjemy i osuszamy oraz kroimy na drobno. Do gotującego się rosołu dodajemy mus dyniowy, kaszę pęczak, przyprawy, czosnek i imbir. Zagotowujemy.
    Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Zupę przed podaniem dekorujemy pestkami dyni, szczypiorkiem i śmietanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować