Słodki rosół z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą do 3/4 wysokości. Zagotowujemy, zbieramy szumowiny i lekko solimy wywar.
2.Marchew, pietruszkę i selera obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy ka większe kawałki, Liście kapusty i pieczarki myjemy. Wszystkie pokrojone warzywa wrzucamy do gotującego się wywaru. Liście kapusty i pieczarki wrzucamy w całości.
3.Zupę doprawiamy pieprzem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi oraz curry. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Na sam koniec dodajemy posiekany koper i posiekaną natkę. Zagotowujemy, doprawiamy jeszcze raz solą w razie potrzeby. Podajemy z ugotowanym makaronem lub ryżem.
Komentarze