Zupa cukiniowa z rukolą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę idealną na tę porę roku. Piękny zielony kolor zawdzięcza dodatkowi rukoli. Rukola dodała również nieco pikantności zupie. Najlepiej smakuje z makaronem Lubella jajeczna.Polecam

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    500 g cukini
    100 g rukoli
    1 łyżka masła
    1/2 l bulionu
    sól, pieprz
    oraz: makaron Lubella jajeczna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa cukiniowa z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy i osuszamy wszystkie warzywa. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w małą kostkę, odstawiamy. Cukinię obieramy, wyjmujemy pestki i ścieramy ją na tarce o dużych oczkach. Rukolę kroimy w paseczki. W garnku o grubym dnie rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim marchewkę z pietruszką i selerem a następnie zalewamy bulionem, zagotowujemy i gotujemy przez 10 min. Po tym czasie dodajemy startą cukinię i gotujemy przez 5 minut. Na koniec dodajemy rukolę i gotujemy przez kolejne 5 minut. Po tym czasie zdejmujemy z ognia, próbujemy i jeśli trzeba doprawiamy do smaku i blendujemy na gładki krem. Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem Lubella . Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Makaron Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować