Zupa cukiniowa

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszna, lekka i zdrowa zupka z warzywami, ziemniakami i cukinią, szybka w przygotowaniu. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    3-4 ziemniaki młode
    3 marchewki młode
    2 garści fasolki szparagowej
    1 papryka czerwona
    3 pomidory
    2 cebule
    Pęczek pietruszki
    2 gałązki lubczyku
    2 gałązki selera
    2 gałązki pora
    Sól pieprz do smaku
    Zioła prowansalskie do smaku
    0,5 łyżeczki sosu sojowego
    Olej
    2 ząbki czosnku
    0,5 l przecieru pomidorowego w kartonie
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa cukiniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek podsmaż na oleju, dodaj pokrojoną w kostkę cukinię, ziemniaki, pomidory, paprykę, marchewkę pokrój w plasterki, fasolkę podziel na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa dodaj do cebuli zalej wodą i gotuj do miękkości warzyw w między czasie dopraw przyprawami i dodaj pietruszkę, lubczyk, seler ,por i przecier. Troszkę pietruszki zostaw do dekoracji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować