Zupa cebulowa z białym winem

4.67 (3 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczna zupa cebulowa z dodatkiem wina. Smakuje świetnie ze świeżym pieczywem.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Cebula - 700g
    Masło - 2 łyżki
    Wino białe wytrawne - 120ml
    Bulion - 3/4 litra
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa z białym winem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka. Smażymy na maśle, na małym ogniu przez 20 minut. Cebula powinna być miękka, szklista, ale nie przypalona. Dodajemy bulion i wino, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 25 minut na małym ogniu.

    Zupę podajemy z świeżym pieczywem, tostami lub grzankami. Ja podałam z drożdżowym chlebkiem z serem z tego przepisu:
    /przepis/warkocz-drozdzowy-z-serem-grana-padano
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Białe wytrawne wino

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować