Zupa cebulowa z serkiem topionym

4.37 (183 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

To przepis na prostą, tanią i wyjątkowo pyszną zupę. Serek topiony sprawia, że zupa jest aksamitna, łagodna w smaku.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 średniej wielkości cebul
    1 cebula dymka
    200g śmietankowego serka topionego
    1,5 – 2 litry bulionu
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    Mały kawałek selera
    Sól, pieprz
    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.37 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa

Zupa cebulowa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią cebulę. Smażymy na złoty kolor. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Zagotowujemy i gotujemy około 10minut. Serki topione kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Zupę gotujemy aż serki się roztopią, a warzywa zmiękną. Wtedy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Zupę podajemy z chrupiącymi grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Serek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować