Genialnie łatwa zupa cebulowa z grzankami i serem

4.98 (202 ocen)

  • 30 min

Zupę cebulową nauczył mnie gotować mój tata :) Dzieciaki się nią zajadają :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 litr bulionu, 1 kg cebuli, bułka paryska, ser żółty, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (202 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa cebulowa

Genialnie łatwa zupa cebulowa z grzankami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Bułkę kroimy w drobną kostkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. ok 150 st. Co parę minut zaglądamy i mieszamy aby równo się zarumieniła. 2. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy odrobinę soli i pieprzu i smażymy na oleju. Kiedy cebula będzie miękka blenderujemy ją do uzyskania jednolitej masy. Do gotującego się bulionu wlewamy masę cebulową, chwilkę gotujemy i doprawiamy do smaku. Po nalaniu do talerzy dodajemy grzanki i posypujemy serem. PYCHOTA!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować