Zupa buraczkowa z ziemniakami i makaronem łazanki

1.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kto lubi zupę buraczkową ? jeżeli są zwolennicy tej zupy to zapraszam serdecznie po przepis, szczegółowy znajduje się na blogu

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa 250 g,
    6 małych marchewek,
    5 dużych ziemniaków młodych,
    5 małych gałązek selera,
    2-3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    1 słoik 500 ml buraczków na zupę,
    0,5 dużego kubka śmietany 18 %,
    1 łyżeczka cukru,
    2 garście makaronu łazanki,
    2 spore garście pokrojonego drobno świeżego lub mrożonego kopru,
    1 łyżka oleju lub tłuszczu z kaczki czy gęsi
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa buraczkowa z ziemniakami i makaronem łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Do garnka wlać dwa litry wody dodać porcje rosołową oraz warzywa czyli marchew i korzeń selera zagotować i zmniejszyć ogień. Wtedy dodać suszona włoszczyznę i przyprawę uniwersalną , gotować do niepełnej miękkości mięsa, po tym czasie dodać ziemniaki i także gotować do ich niepełnej miękkości następnie dodać makaron oraz pokrojone liście selera i gotować do pełnej miękkości makaronu
  • zupa 2. Jak makaron jest już miękki dodać buraczki lekko zagotować a następnie dodać śmietanę rozprowadzoną z cukrem oraz gorącym wywarem z zupy, lekko zagotować zdjąć z ognia i dodać koper zamieszać i jeśli będzie potrzeba doprawić według swego smaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować