Zupa "Ala" Strogonow z makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszna, sycąca i rozgrzewająca zupa z dodatkiem makaronu zacierka . Idealna na obiad lub inne okazje, przyjęcia rodzinne czy towarzyskie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki
    0,5 kg pieczarek
    3 cebule
    3 piersi z kurczaka
    4 ogórki kiszone
    1 papryka
    250 g makaronu zacierka
    Sól pieprz do smaku
    Przyprawa do kurczaka
    Majeranek
    Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    Koncentrat pomidorowy
    1 butelka passaty pomidorowej 750 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Strogonow

Zupa "ala" strogonow z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w paski.
    Filety opłukaj, osusz i pokrój w kostkę posyp przyprawą do kurczaka.
    Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę chwilę podsmaż, dodaj pieczarki dopraw solą i pieprzem duś około 10 minut, przełóż do garnka.
    Na patelni rozgrzej olej dodaj kurczaka podsmaż około 10 minut, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i ogórki, chwilę podsmaż dodaj do pieczarek.
    Całość zalej wodą lub bulionem dodaj passate i przyprawy gotuj około 10 minut, następnie koncentrat pomidorowy i makaron.
    Całość gotuj do miękkości makaronu
    W razie potrzeby dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Gdyby zupa była gęsta dodaj wody lub bulionu.

Porady

Jeśli chcesz możesz dodać śmietanę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować