1/2 kg mięsa wołowego (może być schab)
2 cebule
1 papryka świeża
20 dag pieczarek
1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
olej rzepakowy
wegeta
papryka w proszku
sól
pieprz
3 łyżki mąki
1 łyżka śmietany
Sposób przygotowania przepisu:
Bogracz a`la strogonow
1.
Mięso wołowe pokroić w kostkę, posolić. Główkę cebuli pokroić w kostkę i chwilę smażyć na tłuszczu razem z mięsem. Podlać wodą lub rosołem, dusić.Dodać paprykę pokrojoną w paseczki. Pieczarki pokroić i udusić z drugą cebulą. Uduszone dodać do mięsa. Dolać wody. Całość gotować do miękkości. Dodać przecier pomidorowy, przyprawy i doprawić na ostro. Mąkę i smietanę połączyć,dolać zimnej wody i roztrzepać, Zagęścić. Podawać gorące z pieczywem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze